Weetjes

Emmen in Drenthe met het bekende Wildlands ligt aan het begin van de mooie Hondsrug en aan het eind van het spoorlijn van Zwolle. Emmen is beroemd geworden dankzij de familie Rensen, die het Noorder-dierenpark wereldwijd bekendheid gaf door met allerlei dieren naar de bekende TV show van Willem Duys af te reizen. Emmen heeft naast het grootste overdekte winkelcentrum ook een van de grootste warenmarkten van het Noorden (beste jaarmarkt van Nederland in 2013). Ook is het de 2e grote gemeente van het Noorden met meer dan 100.000 inwoners. Emmen is een broedplaats voor innovatie, zo komt Bluetooth;Fasco games, de slagroomspuit en het Dopper waterflesje uit Emmen.

Dat Emmen de op één na groenste gemeente van Nederland is verbaasd denk ik niemand doordat voor de bouw van de wijk Emmerhout de prachtige Emmerdennen werden gespaard, zo is dit bos vlakbij het centrum met zijn bijzondere beukenlaan en hunebed. Helemaal in hartje van Emmen het creatieve Rensenpark in de voormalige Noorder-dierentuin is tot nu toe als park behouden gebleven

Maar wist u ook dat Daniël Lohues, Ben Feringa, Frank Westerman, Bauke ,Jannes en Gert Jacobs in EMMEN zijn geboren?

Trots zijn we natuurlijk op het feit, dat FC Emmen tegenwoordig in de hoofdklasse speelt en dat er gelukkig nooit “gedoe” bij de wedstrijden is.

Wist u trouwens dat de gemiddelde huizenprijzen hier 37% lager liggen dan het landelijk gemiddelde en dat in een plaats waar rust en woontevredenheid erg hoog zijn met het laagste criminaliteitspercentage van steden boven de 70.000 inwoners?

In Emmen hebben we maar liefst 5.300 parkeerplaatsen in het Centrum van  Emmen met op loopafstand zelfs grote gratis parkeerplaatsen terwijl het parkeren gemiddeld € 1,75 per uur kost.

Al met al een unieke winkelplaats met een bijzonder natuur(veen)gebied en natuurlijk de beroemde hunebedden waarvan het ‘langgraf´ vlakbij het geocentrum heel bijzonder is. Graag verwelkomen we u in ons mooie Emmen